COACHING

poslovno savjetovanje (1)

Coaching je suvremena razvojna metoda u vođenju osobe ili tima koja se koristi kako bi im  pomogla  da:

 • Nađu rješenja i dođu do njih
 • Iniciraju se i naviknu na promjene
 • Donose prave odluke i napreduju
 • Postave i ostvare ciljeve

KAKO IZGLEDA JEDNA COACHING SESIJA SA MNOM?

Za početak zakazujete svoju besplatnu online konzultaciju, koja traje oko 30 minuta. Tom prilikom vas upoznajem s osnovnim načinom rada i s osnovnim principima coachinga, a vi mene sa svojom temom zbog koje ste mi se obratili.

Ukoliko obostrano procijenimo da odgovaramo jedni drugima za suradnju, zakazujemo prvu plaćenu sesiju, koja se održava online.

Ukupan broj sesija koje ćemo održati je individualan i ovisi o mnogo faktora: o temi s kojom ste došli, vaših otpora i spremnosti na prihvaćanje i promjenu, jačine ograničavajućih uvjerenja i strahova, izazovnosti cilja, podrške okruženja itd.

Najčešće minimalan broj s kojim možete postići vidljive efekte na jednoj temi je od 3 do 5 sesija.

U toku tih sesija vodimo dubinski razgovor, u kojem uglavnom vi pričate, a ja slušam i postavljam pitanja. Ta pitanja, ciljana i sa svrhom, vama pomažu da osvijestite neke nesvjesne obrasce ili uvjerenja, da vidite situaciju iz drugog kuta, uvidite nešto što niste mogli sami i otvorite prostor za nove mogućnosti.

Na čemu je fokus

umjesto na iskustva iz prošlosti ili razloge za trenutno nezadovoljstvo

povjerenje se ukazuje unutarnjim resursima i vještinama poštujući  planove i ciljeve klijenta. Coaching je zona gdje se ne savjetuje, već podržava.

sprovodi se kreativno osmišljenim koracima, koji vode temeljnim promjenama u stavu, ponašanju i formiranju novih navika.

poslovno savjetovanje

Što je coaching proces?

To je razvojni proces u kojem, uz pomoć i podršku coacha, osvješćujete stanje u kojem se nalazite trenutno, definirate u kojem pravcu želite ići, što vas  u tome sprječava i najbolji mogući način dolaska do cilja.

Sve to uz upoznavanje i razvoj poznatih i otkrivanje do tad neotkrivenih, resursa i sposobnosti.

U toku coaching procesa se ciljano radi na poboljšanju neželjenog ponašanja, primjenom određenih pitanja i posebno dizajniranih modela i tehnika. U najvećoj mjeri coaching proces se oslanja na tehnike i metode iz NLP metodologije (Neuro Lingvističkoog programiranje)svjetske metodologije iz područja osobnog i poslovnog razvoja.

Modeli i tehnike coaching procesa

NLP modeli, metode i tehnike pomažu u otkrivanju i  razvoju vaših potencijala, upoznaju vas s vašim podsvjesnim procesima i  pomažu da svoje ponašanje usmjerite i oblikujete na način koji će vam omogućiti veći uspjeh, zadovoljstvo i bolju komunikaciju i unaprijediti proces donošenja odluka.

Coaching metode su više okrenute rješenjima nego problemima. Sam proces se prilagođava individualno svakome ponaosob, pružajući  podršku za ostvarenje na osobnom, obiteljskom ili poslovnom planu.

Uz moju podršku možete iskoristiti ove učinkovite metode, koje vam pomažu da otkrijete koje sve prilike imate pred sobom i daju odgovore kako da ostvarite vrhunske rezultate na način da:

1. Otkrijete svoje jake strane
2. Vodite računa o osobnom kredibilitetu
3. Otkrijete što vam je potrebno za pravilno upravljanje ljudskim potencijalom
4. Unaprijedite upravljanje vremenom i delegiranje
5. Steknete komunikacijske, prezentacijske i pregovaračke vještine
6. Izgradite funkcionalan tim i održite kvalitetu međuljudskih odnosa i komunikacije.

O temi i intenzitetu coachinga odlučujete sami jer je vaša spremnost na rad i promjenu osnovni preduvjet za pozitivne rezultate coaching procesa.

O tome se razgovara na uvodnoj, besplatnoj konzultaciji, u toku kojoj se predstavljamo, bliže se upoznajete sa osnovnim principima coachinga i metodologijom rada i zajednički sa mnom kao coachem donosite odluku da li ćete i na koji način nastaviti raditi sa mnom.

TKO JE COACH I ŠTO MOŽETE OD NJEGA OČEKIVATI?

Coach je prije svega osoba koja voli ljude, kojoj je stalo da ostvarite željenu promjenu i postanete bolja i zadovoljnija osoba nego što ste  bili ranije.

coach


Uloga coacha je višestruka:

 • pažljivo sluša, i što je još važnije, čuje o čemu govorite
 • pruža vam podršku na putu osobnog razvoja
 • motivira  i daje  ‘’vjetar u leđa’’, posebno u situacijama kada sumnjate u sebe i svoje sposobnosti
 • pokreće na akciju
 • postavlja ciljana pitanja, ponekad provokativna, sve u cilju da sami dođete do pravog odgovora, onog koji predstavlja rešenje za vašu situaciju
 • ohrabruje  i usmjerava u pravcu ostvarenja željenog cilja
 • gradi s vama odnos zasnovan na povjerenju
 • pomaže vam da steknete nove uvide u postojećim situacijama i time promjijenite djelovanje

Što coach ne radi?

 • ne procjenjuje  i ne osuđuje
 • ne donosi odluke u vaše ime
 • ne zadržava se na problemu
 • ne bavi se terapeutskim radom